Καλώς ήρθατε στο FOULI!
To FOULI είναι ένα νέο εγχείρημα τυροκομίας- φόρος τιμής στην παράδοση & την αγνότητα των Κρητικών προϊόντων. Στόχος του εγχειρήματος FOULI είναι να βάλει τη σφραγίδα του σε μοναδικά τυροκομικά προϊόντα που παράγονται για λογαριασμό μας. Χειροποίητα και μοναδικά προϊόντα, που παρασκευάζονται σε περιορισμένες ποσότητες με απαρέγκλιτη δέσμευση στην ποιότητα, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους που τιμούν το παρελθόν και αγκαλιάζουν το παρόν. Κάθε κομμάτι είναι μια ανθισμένη παλέτα γεύσεων, αναμνήσεων και συναισθημάτων. Δεν θα τα βρείτε σε κάποιο σημείο πώλησης, παρά μόνο μέσα από την αυστηρή και διάφανη σειρά προτεραιότητας μας.
Παραχθείσα ποσότητα: 106 κεφάλια τυριού, με κάθε κεφάλι να ζυγίζει από 2000g έως 2600g.
Τυρί «Του Ντρέτου»
(ντρέτος, -α, -ο – ιδιωματικό - ευθύς, ειλικρινής, ντόμπρος)
Συνολική παραγωγή : 106 κεφάλια τυριού, με κάθε κεφάλι να ζυγίζει από 2000g έως 2600g.
Χαρακτηριστικά τυριού : Σκληρό τυρί, 6μηνης ωρίμανσης από φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα (50%-50%). Ελαφρώς αλμυρό και πικάντικο, με βουτυράτη επίγευση και νότες αρωματικών φυτών που μας δίνει η ελεύθερη βόσκηση στην ορεινή πανίδα του βοσκότοπου.
Παρασκευασμένο στο δεύτερο μισό του Μάη στον Κρουσώνα, από την οικογένεια Λυδάκη (Ντρέτου) χρησιμοποιώντας γάλα από ζώα της ίδιας της οικογένειας, ενσαρκώνει πλήρως την φιλοσοφία farm to table (από τη φάρμα στο πιάτο σας).