Το FOULI δημιουργήθηκε μέσα από την αγάπη για την κληρονομιά της παραδοσιακής τυροκομίας και την αγνότητα της κρητικής γης και δανείζεται το όνομά του από ένα είδος γιασεμιού που φημίζεται για το σαγηνευτικό του άρωμα και την ομορφιά του.
Δεν πρόκειται για τυροκομική μονάδα, ούτε στοχεύει στη μαζική και βιομηχανική παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων. Στόχος του εγχειρήματος FOULI είναι να βάλει τη σφραγίδα του σε μοναδικά τυροκομικά προϊόντα που παράγονται για λογαριασμό μας, μέσω εποχιακών εκδόσεων ανά τον χρόνο.
Προϊόντα μοναδικά και σε περιορισμένο αριθμό βασιζόμενα στις πατροπαράδοτες τεχνικές τυροκομίας που έρχονται από τα βάθη των χρόνων εμπλουτισμένες με τις γνώσεις του σήμερα. Κάθε τυρί με τη σφραγίδα FOULI αναδεικνύει μοναδικούς συνδυασμούς γεύσεων που σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε και να τις απολαύσετε.
Η επιμέλεια των τυριών ξεκινάει με την επιλογή παραγωγών που ξεχωρίζουν για την απαρέγκλιτη δέσμευσή τους στην ποιότητα, την ακρίβεια και την ιδιαίτερη φροντίδα που επιδεικνύουν στα προϊόντα τους όπως αρμόζει στα ντελικάτα, ευωδιαστά άνθη του γιασεμιού.. Τα προϊόντα τους αποτελούν απόδειξη της τεχνογνωσίας και του πάθους τους, ενώ παράλληλα η πίστη στις πατροπαράδοτες τεχνικές που κληροδοτήθηκαν από γενιά σε γενιά ξυπνάει αναμνήσεις και αθιβολές προηγούμενων χρόνων.
Στη συνέχεια εστιάζουμε στην παραγωγή. Καθένα από τα τυριά των με την σφραγίδα FOULI παρασκευάζεται στο χέρι σε μικρές, αριθμημένες ποσότητες, ώστε να δίνεται η μέγιστη προσοχή σε κάθε τους λεπτομέρεια. Περιορίζουμε την ποσότητα, για να διασφαλίζουμε ότι κάθε κομμάτι λαμβάνει τη φροντίδα και την προσοχή που του αξίζει. Η επιλογή μας για παραγωγή περιορισμένου αριθμού κεφαλιών τυριού (cheese wheels) είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αντιπροσωπεύουν την απόλυτη τέχνη της τυροκομίας και τη δεξιοτεχνία του τυροκόμου.
Αυτά τα τυριά δεν θέλουμε να αποτελούν απλώς ένα μέσο διατροφής, αλλά γίνονται η αφορμή για σμίξιμο γύρω από το τραπέζι με ένα ποτήρι κρασί, αντανακλώντας την προσωπική πινελιά του τυροκόμου που τα δημιούργησε με μεράκι.
Η σχέση μας με τους λάτρεις του τυριού και την τέχνη της τυροκομίας δεν σταματάει με την παράδοση του τυριού. Αποτελεί την αρχή για εκμάθηση και επιμόρφωση, για ανταλλαγή απόψεων και αναβίωση ξεχασμένων και χαμένων στον χρόνο προϊόντων. Το FOULI μπαίνει στο κέντρο της ανάπτυξης του οικοσυστήματος μεταξύ των παραγωγών γάλακτος, της τέχνης της τυροκομίας και της αισθησιακής και συναισθηματικής παλέτας του τελικού καταναλωτή. Καλώς ήρθατε!