Πώς να φτιάξετε το ιδανικό πλατό τυριών 
flower
Πώς να φτιάξετε το ιδανικό πλατό τυριών 

Τα σωστά συνοδευτικά μπορούν να απογειώσουν την εμπειρία ενός πλατό τυριών, ιδιαίτερα όταν περιλαμβάνει εκλεκτά προϊόντα, όπως τα (limited edition) τυριά της συλλογής μας.

Αυτά τα τυριά αποτελούν τον ιδανικό καμβά, πάνω στον οποίο μπορεί κάποιος να ζωγραφήσει γεύσεις και να δημιουργήσει ισορροπίες ή αντιθέσεις. Απαιτούμενα συστατικά για να αρχίσει κάποιος είναι η φαντασία, η αφοσίωση και το μεράκι, «υλικά» που έχει αφήσει παρακαταθήκη ο τυροκόμος που επιμελήθηκε το τυρί.

Η φρουτώδης γλυκύτητα και φρεσκάδα είναι αναπόσπαστο μέρος ενός ισορροπημένου πλατό τυριών. Τα φρούτα προσφέρουν μια αντίθεση με τα αλμυρά και πλούσια τυριά μας, ενισχύοντας την εμπειρία. Συγκεκριμένα, τα σύκα φρέσκα ή αποξηραμένα, είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν τα limited edition τυριά μας, προσθέτοντας φυσική γλυκύτητα που εξισορροπεί τις έντονες γεύσεις τους. Επίσης, τα ζουμερά σταφύλια προσφέρουν την τέλεια φρεσκάδα, τονίζοντας την πλούσια υφή και τα μοναδικά αρώματα των τυριών μας. Τα αχλάδια και τα μήλα δημιουργούν έναν εξαιρετικό συνδυασμό με τα τυριά προσφέροντας μια ελαφριά και αναζωογονητική αίσθηση.

Οι ξηροί καρποί προσθέτουν τραγανή υφή και πλούσια γεύση που συμπληρώνουν την πολυπλοκότητα των (limited edition) τυριών σας. Τα καρύδια είναι Ιδανικά για να αναδείξουν τις πιο έντονες γεύσεις, προσθέτουν βάθος και ισορροπία σε κάθε μπουκιά. Ακόμα, η ήπια γλυκύτητά των αμυγδάλων συνδυάζεται τέλεια, προσθέτοντας ευχάριστη τραγανότητα. Τέλος, με τη βουτυρένια τους γεύση, τα φιστίκια αιγίνης δίνουν μια ενδιαφέρουσα αντίθεση στα πιο παλαιωμένα τυριά.

Η γλυκύτητα από το μέλι και οι μαρμελάδες μπορούν ακόμα να απογειώσουν ένα (limited edition) τυρί, προσφέροντας μια αρμονική αντίθεση με τα πλούσια αλμυρά τους χαρακτηριστικά.
Ένα καλό πλατό χρειάζεται την απαραίτητη βάση από κράκερ ή ψωμί, ώστε να προσφέρει την τέλεια υφή και να επιτρέπει στις γεύσεις των τυριών σας να πρωταγωνιστούν.

Τέλος, οι ελιές και το τουρσί προσθέτουν έντονη αλμύρα και οξύτητα που εξισορροπούν τις πιο πλούσιες γεύσεις των τυριών σας, αναδεικνύοντας το γευστικό βάθος τους.

Μην φοβηθείτε να αφήσετε την φαντασία σας να δουλέψει και να κάνετε φαινομενικά «αταίριαστους» συνδυασμούς. Λειτουργείστε και σκεφτείτε έξω από το κουτί (out of the box) διότι μην ξεχνάτε, όλα από κάποιο «κατά λάθος» ξεκίνησαν!